Nilüfer’de yerel tohumdan üretilen buğday hasadı başladı

Ekolojik tarım uygulamalarıyla örnek çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, bu yıl hasat çalışmalarına buğday ile başladı. Bu yıl Nilkoop iş birliği ile 71 dönümde buğday eken Nilüfer Belediyesi, ilk hasadı Karacaoba Mahallesi’nde yaptı. Hasada Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.

Yerel tohumlarından kimyasal ilaç kullanılmadan doğal yöntemlerle elde edilen buğdaylar, hasat edildi. Nilüfer Belediyesi’nin ekolojik şartlarda tarım politikası çerçevesinde üretilen buğdaylar, daha sonra taş değirmenlerde öğütülerek un haline getirilecek. Elde edilen unlar, Hasanağa Gıda Merkezi’nde erişte, kuskus ve tarhana gibi geleneksel ürünlerin yapımında kullanılacak. Nilüfer Bostan Satış Noktaları’nda hem üretilen bu ürünler hem de paketlenen tam buğday unları halkın satışına sunulacak.

”EKİMLERİNİ ÇOĞALTACAĞIZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir